Stručnjaci kažu da bi sedmično trebalo da imamo bar dva riblja obroka. Kako je u toku Petrovski post, ovo je idealan obrok za one koji poste ili jednostavno žele nešto zdravije.

Što je najbolje riba se sprema u foliji, pa neće biti toliko mirisa u odnosu kada se sprema na klasičan način.

sveza-riba-shutterstock-504137686.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

morska riba (po želji)

peršun

beli luk

crni luk

belo suvo vino

maslinovo ulje

so

profimedia0117257729.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Očišćenu ribu natrljajte solju, pa ostavite da oko sat vremena odstoji u frižideru.

2. Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) izdinstajte beli i crni luk i peršun.

3. Ribu stavite na foliju pa je napunite smesom koju ste prethodno izdinstali, prelijte je uljem i vinom i dobro zamotajte u foliju pazeći da se ulje ne razlije. Stavite u rernu i pecite oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

4. Pečenu ribu servirajte u duguljastom tanjiru s kuvanim krompirom, zelenom salatom ili kuvanom blitvom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:15
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI Izvor: Kurir televizija