Ovo je grčka salata, mada je neki zovu i letnja, koju do sada niste probali, a sprema se jednostavno i veoma brzo.

Ukus joj je odličan, a idealna je za vrele dane. Uz nju ide parče hleba ili testenina, ali može i bez toga.

Sastojci:

  • 300-400 gr šargarepa
  • 3-4 ljute papričice
  • 3-4 paprike
  • 1 plavi patlidžan
  • 2-3 kuvana jaja
  • 800 gr grčkog jogurta
  • 4-5 čena belog luka
  • So, ulje, biber, origano, začinska crvena paprika

Priprema:

Šargarepu očisitite i izrendajte, a patlidžan isto očistite i iseckajte na kockice. U tiganj stavite malo ulja i prepržite beli luk, dodajte šargarepu, pa kada se sve lepo prodinsta pokupite u jednu činiju.

Ispržite ljutu papriku i papričicu i izvadite iz tiganja. Zatim propržite i patlidžan, pa ga ostavite sa strane da se ocedi od masnoće. U šargarepu dodajte grčki jogurt, još belog luka i so, sve izmešajte i stavite u vatrostalnu činiju jedno polovinu te smese.

Posle dodajte papriku i patlidžan, so i biber, a onda dodajte i kuvana jaja i preko ostatak smese od šargarepe i grčkog jogurta. Ohladite i poslužite kao obrok salatu.