Biće veoma korisno oprati pod sa tom vodom od kuvanog krompira. Možda zvuči malo čudno, ali skrob i minerali koji mu daju blago zrnast, beličasti izgled su odlični za tretiranje mrlja na podu.

profimedia0276036073.jpg
Profimedia 

Da li ste čuli za revolucionarni trik Australijanke Keri Barling za čišćenje podnih pločica? U potrazi za prirodnim rešenjem, ova mama je koristila jednostavan i efikasan recept kako bi pločice u kupatilu održale čiste i, što je najvažnije, sjajne.

Štaviše, trik je privukao interesovanje mnogih jer je prirodan, bez upotrebe hemikalija. Čišćenje pločica u našem domu nikada nije lako, iako postoji mnogo dodataka za čišćenje koji nam mogu olakšati život.

Braling je podelila svoj recept koji je veoma efikasan, isprobali su ga mnogi korisnici na internetu i pokazao se dobrim. Pomalo neverovatan savet za čišćenje poda od keramičkih pločica je kuvana krompirova voda!

profimedia0635868763.jpg
Profimedia 

Nakon što ste skuvali krompir, ne bacajte vodu. Biće veoma korisno oprati pod sa njim. Možda zvuči malo čudno, ali skrob i minerali koji mu daju blago zrnast, beličasti izgled su odlični za tretiranje mrlja na podu. Ostavite ga nekoliko minuta pre nego što ga isperite toplom, čistom vodom koristeći dobro isceđenu krpu.

Pored ovog neobičnog saveta, Australijanka se kune i u ovu mešavinu tri sastojka koji savršeno čiste pločice.

Zahvaljujući ovoj mešavini 3 prirodna sastojka, nikada više nećete biti razočarani, upravo suprotno. Uzmite kantu za čišćenje i napunite je toplom vodom.

hrana-pod-5.jpg
Profimedia 

Dodati: 1 kašika tečnog sapuna, 1 kašika deterdženta za pranje sudova, 1 kašika kristala sode. Koristite četku sa drškom za temeljno ribanje. I da, važno je malo jače izribati prljavije delove. Pored toga što vaš pod blista, vi takođe vežbate mišiće ruku, nije loše, zar ne? Obrišite ispod krpe i ostavite da se prirodno osuši na vazduhu otvaranjem prozora. Ispiranje je važno, ali i sušenje.

Provetrite kuću nakon čišćenja. Osim toga, prirodni proizvodi "nemaju ograničenja" u upotrebi, naprotiv, doprinose dugovječnosti naših materijala, piše Jutarnji.hr.

(Kurir.rs/NajŽena)

Bonus video:

00:57
BEZBEDNOST HRANE IZ LABORATORIJE POD ZNAKOM PITANJA! Specijalisti za ishranu upozoravaju da je GMO uzrok OVOG VELIKOG PROBLEMA Izvor: kurir televizija