Ako tražite lep, osvežavajući kolač za letnje dane, naš predlog je čizkejk sa filom od kisele pavlake i bobičastim voćem. Priprema je jednostavna, a planirajte dan unapred jer je najbolje da se stegne u frižideru preko noći. Evo kako se pravi čizkejk sa bobičastim voćem!

Sastojci:

  • 2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)
  • 1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
  • 2 šolje kisele pavlake
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
stockphotocheesecakeslicewithcherrytoppingonawhiteplateselectivefocus191362652.jpg
Shutterstock 

Za preliv:

  • sveže ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
  • Šećer u prahu za posipanje, po želji
shutterstock-793390147.jpg
Shutterstock 

Recept:

Zagrejte rernu na 175°C. U činiji pomešajte mlevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smešu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomeran sloj. Pecite podlogu od keksa u zagrejanoj rerni deset minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.

U činiji za mešanje pomešajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.

Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.

Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.

Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dve kašike šećera. Ukrasite tortu dobijenim sirupom sa voćem i šećerom u prahu. Ostavite tortu u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

13:18
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač Izvor: Kurir televizija