Trileće je kolač koji je nastao u Latinskoj Americi, a zbog svog fantastičnog ukusa je brzo postao popularan širom sveta.Pravi se od mekanog biskvita koji je natopljen sa tri različite vrste mleka,a ovaj recept za ovaj kolač je dodatno obogaćen i kokosom. Najbolja slatka poslastica, a vrlo je jednostavna priprema.

Sastojci:

  • 6 jaja, sobne temperature
  • 360 g šećera
  • 350 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 180 ml kokosovog mleka

Za fil:

  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 250 ml mleka
  • 180 ml kokosovog mleka
shutterstock-527747212.jpg
Shutterstock 

Za dekoraciju:

  • 80-100 g kokosa

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite i postepeno dodajte šećera, pa mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte žumanca, pa sjedinite mikserom, a onda sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve lagano umešajte. Sipajte i tolpo kokosovo mleko i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Malo protresite da se poravna, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. U posudi pomešajte sve vrste mleka (kondenzovano, obično i kokosovo), pa dobro promešajte. Biskvit izbockajte viljuškom, a onda isecite na kocke, pa prelijte mlekom. Stavite u frižider na 3 sata ili preko noći. Pospite kokosom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

07:39
POSLASTICA KOJE SU NAPRAVILE ESTRADNE UMETNICE IMA POSEBNU ČAR! Humana emisija puna zabave u "Majke i snajke" Izvor: Kurir televizija