Ovo je jedan od starinskih recepata za kolače. Ovog puta u pitanju je kajsija koju mnogi obožavaju, a osim sokova i džemova, tu su i ukusne poslastice.

profimediakolac-kajsija-3.jpg
Profimedia 

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 2 šolje od 2 dl šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kiselog mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • oko 400 g kajsija
  • 2 vanilin šećera

nekoliko kašičica šećera u prahu za posipanje

kajsija.jpg
Shutter 

Priprema

Kajsije oprati i izvaditi koštice. Izmiksati cela jaja sa šećerom, pa dodati prvo mokre, potom suve sastojke i kratko miksati. Špatulom umešati naseckane kajsije i preliti u pomašćenu i pobrašnjenu tepsiju.

Peći kolač nekih 40-tak minuta na 180 stepeni, proveriti čačkalicom, sve zavisi od šporeta. Prohladiti i bogato posuti šećerom u prahu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:00
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli Izvor: Kurir teleivizija