TortaLepa Brena je bila jako popularna osamdesetih godina i mnogima je bila posebna poslastica. Generacije dece su odrastale na ovom dezertu.

screenshot-2.jpg
Kurir televzija 

Sastojci za jednu koru:

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika oraha
  • 2 kašike brašna
foto: Printscreen/youtube/Praktična žena

Sastojci za fil 1

  • 18 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 1 margarin

Sastojci za fil 2

  • 300 g oraha
  • 100 ml mleka
  • 125 g margarina
  • 200 g prah šećera

Priprema:

Od navedeih sastojaka ispecite tri kore na 180 stepeni, oko 15 minuta svaku koru.

Prvo umutite belanca i šećer, a onda dodajte ručno orahe i brašno.

Prvi fil pravite tako što ćete skuvati žumanca i šećer na pari. Kad se skuva, dodajte čokoladu, piše Praktična žena.

lepa-brena-torta2.jpg
Printscreen/youtube/Praktična žena 

U ohlađeni fil sipajte margarin.

Za drugi fil mleko stavite da provri, dodajte šećer i orahe i u ohlađeno dodajte margarin.

Tortu filujte tako što ćete staviti prvu koru, fil 1, pa fil 2 i opet koru, fil 1, fil 2 i na kraju treću koru.

Dekorišite po želji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija