NAJBOLJI RECEPT ZA MLEVENI PARADAJZ KOJI SE NE KUVA: Odličan je za razne soseve i svaka domaćica treba da zna da ga spremi!
Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.
Sastojci:
- 4-5 zrelih paradajza
- 1-2 čena belog luka (opciono)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So po ukusu
- Sveže mleveni crni biber po ukusu
- Sveže iseckani peršun ili bosiljak
Priprema:
- Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
- Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
- U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
- Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
- Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
- Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
- Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
- Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.
(Kurir.rs/Informer)
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)