Ovo je jedno od onih jela koje može da spremi bukvalno svako, u kuhinji vam neće napraviti apsolutno nikakav nered, a svako kome ga poslužite biće oduševljen. Šunku ili pršut birajte po svom ukusu kao i vrstu sira, a osim dimljenih, dolaze naravno u obzir i sve druge vrte punomasnih tvrdih sireva.

shutterstock-1853596519-copy.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 manjih tikvica
  • 40 g parmezana
  • 50 g prezle
  • 130 g dimljenog sira
  • 200 g kvalitetne šunke ili pršuta
  • soli po ukusu
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
shutterstock-1556588336-copy.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Tikvice narežite na šnite gulilicom za krompir ili nožem, ukoliko ste dovoljno vešti. U tanjir činiju sipajte prezle, parmezan i so i dobro promešajte. Šnite tikvica valjajte u tu mešavinu i ređajte prvi sloj u blago nauljenu vatrostalnu činiju ili manji pleh. Preko tikvica ide red šunke ili pršuta, u zavisnosti od toga šta više volite, pa red sira.

Ponavljajte slojeve dok se svi sastojci ne utroše, po vrhu pokapajte sa malo ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 190°C 35-40 minuta.

Prijatno!

(Kurir.rs/Zadovoljna)

Bonus video:

02:27
DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost Izvor: Kurir TV