NJAM!
NAJLAKŠI RECEPT ZA ČOKOLADNE KOCKE! Jako su ukusne, spremaju se lagano za 45 minuta i svi ih obožavaju: Probajte ih! (RECEPT)
Ljubitelji čokolade obožavaće ovaj recept za kolač – vrlo je sočan i mekan. Da biste ga napravili ne treba da imate mnogo poslastičarskog znanja, ni neke posebne sastojke. Za celu pripremu biće vam potrebno oko 45 minuta.
Kolač možete poslužiti samostalno, a biće još ukusniji ako ga premažete s dekadentnom glazurom od šećera u prahu, slatke pavlake, maslaca, kakaa i ekstrakta vanilije.
Shutterstock
Sastojci za čokoladne kocke:
- 350 g šećera
- 240 g brašna
- 240 ml vode
- 125 ml biljnog ulja
- 125 ml slatke pavlake
- 115 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 3 jaja
- 3 kašike nezaslađenog kakaa u prahu
- 1,5 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
Shutterstock
Sastojci za glazuru:
- 400 g šećera u prahu
- 115 g maslaca
- 100 ml slatke pavlake
- 3 kašike kakaa u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 °C. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer i stavite sa strane. U posebnoj posudi umutite jaja i pomešajte ih sa umućenom slatkom pavlakom i ekstraktom vanile. Stavite sa strane.
- U posebnoj šerpi rastopite maslac i čokoladu. U smesu dodajte vodu i ulje. Rastopljenu čokoladu pomešajte s brašnom pa sve zajedno pomešajte sa smesom na bazi jaja i slatke pavlake.
- Dobijenu smesu prebacite u prethodno nauljeni kalup za pečenje kolača.
- Kolač stavite u zagrejanu rernu oko 35 do 40 minuta. Proverite čačkalicom je li kolač pečen pre nego što ga izvadite iz rerne.
- Pustite da se kolač ohladi do kraja pre nego što preko njega premažete glazuru koju ste dobili od šećera u prahu, slatke pavlake, ekstrakta vanile, kakaa u prahu i rastopljenog maslaca.
- Narežite kolač na kocke i poslužite. Prijatno!
(Kurir.rs/Zadovoljna)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!