Pogledajte kako se sprema grčki saganaki, lagani letnji obrok.

Sastojci:

čeri paradajz 500 g

feta sir 250 g

beli luk 4 čena

maslinovo ulje 3 kašike

so po ukusu

biber po ukusu

šećer 1 kašičica

origano po ukusu

majčina dušica

Priprema:

Čeri paradajz operite i dobro ga osušite. Sitno iseckajte beli luk i propržite ga na maslinovom ulju.

saganaki.jpg
Foto: Shutterstock

Dodajte čeri, posolite, pobiberite i pospite šećerom, pa pržite 10 minuta dok paradajz ne omekša. Na kraju začinite origanom ili majčinom dušicom i preručite u posudu za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, u sredinu stavite komad fete i sve pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad sir postane mekan i dobije lepu braonkastu boju, jelo je gotovo.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija