EVO KAKO SE SPREMA GRČKI SAGANAKI: Ovaj lagani letnji obrok je idealan za TOPLE dane, a priprema je VRLO PROSTA (RECEPT)
Pogledajte kako se sprema grčki saganaki, lagani letnji obrok.
Sastojci:
čeri paradajz 500 g
feta sir 250 g
beli luk 4 čena
maslinovo ulje 3 kašike
so po ukusu
biber po ukusu
šećer 1 kašičica
origano po ukusu
majčina dušica
Priprema:
Čeri paradajz operite i dobro ga osušite. Sitno iseckajte beli luk i propržite ga na maslinovom ulju.
Dodajte čeri, posolite, pobiberite i pospite šećerom, pa pržite 10 minuta dok paradajz ne omekša. Na kraju začinite origanom ili majčinom dušicom i preručite u posudu za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, u sredinu stavite komad fete i sve pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad sir postane mekan i dobije lepu braonkastu boju, jelo je gotovo.
(Kurir.rs/Blic žena)
Bonus video:
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti