Piroške sa sirom su idealne za doručak ili za večeru uz šolju jogurta.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 1/2 kocke kvasca
profimedia0305906257.jpg
Profimedia 

Nadev:

100 g sira

Priprema:

U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.

(Kurir.rs/Trpeza)

Bonus video:

00:48
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija