Najlakša pita od domaćih kora sa sirom, pravi se neverovatno jednostavno, a ukus je oduševio i najveće gurmane.

aurora-pita.jpg
Printscreen/Youtube/Aurora recepti 

Pred vama je domaća pita za koju kažu da je lepša, čak, i od bureka! Pravi se sa vrlo malo namirnica, a ukus je neopisiv! Ovakav specijalitet ne možete pronaći ni u jednoj pekari, a način na koji se prave kore je nikad jednostavniji.

Za testo je potrebno:

600 g brašna

20 ml ulja

1 kašičica soli

450 ml mlake vode

Za fil je potrebno:

300 g svežeg iseckanog spanaća

350 g sira

6 jaja

Priprema:

U jednu vanglicu sipajte brašno, dodajte so i ulje, i zamesite mlakom vodom.

Izvadite ga na podlogu i mesite sa jednom šakom brašna. Testo treba da bude mekano, a čim prestane da se lepi za ruke, znači da je gotovo.

Potom ga podelite na 4 dela i oblikujte loptice. Malo ih razvucite oklagijom, pospite po njima malo brašna, premažite uljem i ostavite ih u krpi oko 15 minuta. A onda ih stavite na veći sto i razvucite rukama.

Preklopite jednu koru, premažite je uljem i filujte ( pomeštajte spanać, sir i jaja), a zatim ih uvijte – širinu sami određujete. Premažite odozgo kore uljem i spremna je za rernu.

Peći na 200°C oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Receptoor/Aurora recepti)

Bonus video:

01:51
DANAS JE "SVETSKI DAN KNEDLI", A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite Izvor: Kurir televizija