Zimnica u tegli se sprema veoma brzo i bez konzervansa može da “sačeka” zimu.

Sastojci:

4 kg očišćenih paprika

4 kg paradajza

150gr soli

150gr šećera

400ml vinskog sirćeta

3 glavice belog luka

2 veze peršuna

zimnica44.jpg
Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mišković 

Priprema:

Paradajz sa dodatkom šećera, soli i sirćeta kuvati 30 minuta pa u njemu obariti paprike. Zatim dodati beli luk i peršun pa preliti sosom od paradajza. Sve to poklopiti i ostaviti da odstoji minimum 1 sat.

Poređati paprike u teglu i preliti sosom, zatvoriti tegle i staviti na pasterizaciju u rernu 90min na 50 stepeni Celziijusa. Isključiti, a tegle ostaviti do sutradan u rerni da se ohlade. Odložiti u ostavi na tamnom i hladnom mestu.

(Kurir.rs/Receptoor)

Bonus video:

01:13
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu "Majke i snajke" Izvor: Kurir TV