Etno restorani domaće kuhinje kao jedno od nezaobilaznih jela imaju mlince sa piletinom ili ćuretinom. Ovo veoma ukusno jelo možete da spremite i kod kuće, a za to vam neće trebati puno vremena i novca.

Štaviše možete da spremite ručak i za četiri osobe, a može da vas košta i manje od 1000 dinara, a veoma je veorvatno i da će ukućani biti oduševljeni jelom. Priprema je izuzetno laka, a trebaće vam oko 40 minuta za ovu staru slovensku poslasticu.

mlinci-recept-foto-printscreen-youtube-nadicajustmyway-2.jpg
printscreen/youtube/nadicajustmyway 

Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno - obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja. A u nastavku delimo recept:

Potrebno je:

  • oko 250 gr mlinaca (jedno pakovanje)
  • 300 gr pilećeg belog mesa (filea)
  • 250 gr pečuraka
  • malo ulja ili maslaca
  • 3 dl kisele pavlake
  • 1 bujon za supu
  • so, biber, vegeta i začini po želji
  • 150 gr gaude (opciono)

Postupak:

Piletinu iseckati na komadiće, dodati biber i vegetu po ukusu i prižiti je dok ne dobije zlatnu boju.

U litar vode staviti kocku bujona, kada provri skinuti sa šporeta i dodati mlinke. Kada mlinci omekšaju, iscediti ih.

U vatrostalnu posudu staviti mlinke, iseckan topljeni sir, piletinu i kiselu pavlaku. Sve to izmešati da se sjedini.

Preko sjedinjenog narendati kačkavalj. Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju (zavisi vreme od rerne).

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:51
DANAS JE "SVETSKI DAN KNEDLI", A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite Izvor: Kurir televizija