Lagano se pravi, a nema ko neće uživati u ovom finom i zdravom ručku.

Sastojci:

tikvice - 3 komada /srednje veličine/

paradajz - 3 komada

luk - 1 glavica

paprike - 1 komad, crvena

šargarepa - 1 komad

sir - 200 g, mrvljeni

jaja - 1 komad

kiselo mleko - 200 g

brašno - 3 supene kašike

so

ulje

1-zapecene-tikvice-s-kackavaljem-shutterstock-84006643.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Isecite tikvice po dužini, posolite i pecite na gril tiganju.

Pravite sos od pasiranog paradajza, narendane šargarepe, luka i crvene paprike.

Poređajte po dnu namazanog pleha prvo red tikvica, prelijte sosom i završite mrvljenim sirom i tako ređajte sastojke dok se ne potroše, poslednji red su tikvice.

Pecite na 200 stepeni i pre nego što bude gotovo prelijte prelivom od mleka, jaja i brašna.

(Kurir.rs/Receptoor)

Bonus video:

01:15
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI Izvor: Kurir televizija