Napravite domaće lanene pločice koje su ukusnije od kupovnih, a ovaj recept nije težak za pripremu. Super za sve prilike.

Lanene pločice možete da nosite na posao, ali i da jedete za doručak ili večeru. One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom. Ovo je recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta.

Sastojci:

300 g integralnog brašna

150 g heljdinog brašna

200 ml kisele vode

1,5 kašičica soli

prstohvat sode bikarbone

5 kašika maslinovog ulja

20 g susama

20 g lanenog semena

profimedia0630095542.jpg
Andrii Salomatin / Alamy / Alamy / Profimedia 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa sipajte ulje i kiselu vodu.

Zatim dodajte susam i lan i umesite testo.

Razvucite testo na pek papiru u obliku pravougaonika i isecite ga u obliku malih pravougaonika.

Testo prebacite zajedno sa pek papirom na pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-15 minuta.

(Kurir.rs/Receptoor)

Bonus video:

03:36
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola Izvor: Kineska medijska grupacija