Nema ništa bolje od sveže skuvane testenine, ali nema potrebe bacati je ako je previše skuvate.Vrhunski italijanski kuvar Đenaro Kontaldo podelio je genijalan recept, savršen za ukusni ručak, koji pokazuje šta možete da uradite s ostacima hrane, prenosi Mirror.

Za početak razbijte četiri jaja u činiju i začinite s malo soli - ne previše jer je vaša testenina već kuvana u slanoj vodi - i biberom. Zatim dobro umutite viljučkom pre nego što dodate malo rendanog parmezana (oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji može da se narenda. Zatim ponovo umutite pre dodavanja testenine (oko 400 g). Uzmite viljušku i sve zajedno promešajte, pri čemu će testenina početi da se opušta.

U tiganj dodajte tri kašičice maslinovog ulja, pre nego što ga dobro zagrejete kako bi se testenina pri dodavanju zatvorila na dnu i stvorila korica. Dodajte smesu testenine - pazite da koristite neprijanjajući tiganj - i ostavite da se kuva na umerenoj vatri pet minuta bez mešanja. Nakon što to vreme prođe, stavite tepsiju u rernu – pecite na 200 stepeni još pet minuta.

Dok se peče nasecite pet do šest čeri paradajza. Izvadite posudu - drška će biti jako vruća. Testenina bi na vrhu trebalo da bude čvrsta na dodir. Pokrijte tanjirom pre nego što preokrenete tiganj i ostavite testeninu na tanjiru. Zatim vratite testeninu nazad u tiganj – drugom stranom prema gore.

Uzmite kuglicu mocarele i isecite na pločice. Na vrh testenine dodajte čeri paradajz i mocarelu, malo posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u rernu na još pet minuta. Izvadite i po vrhu narendajte još parmezana zajedno s listićima svežeg bosiljka. I spremno je za jelo! Poslužite isečeno na kriške ili jednostavno stavite tiganj na sto i pustite da svi uživaju.

Đenarov video podeljen je na Fejsbuk stranici Džejmija Olivera - a pratioci su poludeli za kuvarom i njegovim receptom. "Obožavam ovog čoveka", napisao je jedan, "Predivno je gledati ga kako kuva. Vrlo zabavno". Drugi je dodao: "Moraš da voliš ovog čoveka", a treći napisao: "Odrastao sam u Nemačkoj, a moj tata je bio iz Mađarske, moja mama je često ovo pravila sa slaninom. Tako je dobro".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:00
Kako se sprema domaća testenina? Izvor: Kurir televizija