CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ: Poznata kuvarica otkriva trik uz koji će vam ovaj dodatak uvek ispasti ukusno i mekano!
Kuvarica Popi O'Tul deli svoj trik za kuvanje savršenog pirinča. Takođe je otkrila da nije ljubitelj mokrog, suvog ili nezačinjenog pirinča.
Mnogi ljudi smatraju da je priprema pirinča ponekad zahtevan posao, ali ova Mišelin kuvarica ima odličan trik za savršeno mekani pirinač, svaki put.
Popi kaže da je tajna savršenog mekanog obroka „zlatni odnos“, koji ona koristi za merenje pirinča i vode. Zlatni odnos je, prema rečima stručnjaka, jedna šolja pirinča na jednu i po šolju vode.
- Ovako volim da kuvam pirinač. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način na koji mi je pokazala moja stara koleginica Evelin - kaže Popi i započinje proces pranjem pirinča, a zatim ga kuva tri minuta.
Zatim, nakon što prođu tri minuta, skida lonac sa vatre pre nego što ga pokrije poklopcem. Kuvar ostavlja pirinač poklopljen, uklonjen sa vatre, 12 minuta.
- Posle ovoga imate lepo skuvan pahuljasti pirinač - kaže Popi. Međutim, ona ističe da metoda najbolje funkcioniše sa jasminom ili basmati pirinčem. Smeđi pirinač ili drugi pirinač kratkog zrna zahteva duže vreme kuvanja.
(Kurir.rs/24sata.hr)
Bonus video:
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA