Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svežeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu..., a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 3 jajeta
  • 50 g pavlake ili grčkog jogurta
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 3 kašike brašna

Priprema:

Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih "šnicli". Blanširajte isečen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrejanog ulja.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:29
HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera! Izvor: Kurir televizija