Sa četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete da napravite savršeno penasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni deo svakodnevice. Dodaće obilje ukusa svemu na šta ga namažete, a obavezno ga probajte uz tostirani hleb za doručak, pečeni krompir u kori, u pire-krompiru…

shutterstock-1946048296.jpg
Shutterstock 

Za pripremu ovog maslaca treba vam samo pet minuta i malo dobre volje, a nakon sat vremena stajanja u frižideru, možete ga smazati. Kao i svaki maslac, pre upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti.

Sastojci:

  • 250 g maslaca, naseckanog, na sobnoj temperaturi
  • 2 zgnječena čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
  • 40 g parmezana, naseckanog na sitno
shutterstock-715859299.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  • Stavite maslac, čen belog luka, papriku i parmezan u blender i mutite dok se sve dobro ne sjedini.
  • Kašikom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.
  • Stavite u frižider na jedan sat da se ohladi.
  • Poslužite uz tost hleb i pospite s još parmezana, piše Punkufer.hr.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

03:36
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola Izvor: Kineska medijska grupacija