Domaćice u Srbiji ne eksperimentišu puno sa začinima i uglavnom se drže onih osnovnih. Ali začini mogu drastično da poboljšaju ukus jela, pogotovo ako znate da ih iskombinujete. Kako se približava Sveta Petka, koja pada u petak, na trpezi treba da se nađu specijaliteti od ribe. Mnogi je prave tako što ispohuju filete, ili je pripreme u rerni. Ali, ako želite da riba ima odličan ukus, u nastavku teksta pročitajte naše savete. Oni se odnose na skušu, ribu koja se često pravi, ali mogu da se primenjuju i na druge vrste.

Postoji dosta recepata za pripremu skuše, ali najvažnije je da uklopite prave začine, jer oni jelo čine aromatičnijim i ukusnijim.

Koji začini dobro idu uz skušu?

Ako ste ljubitelj pikantne hrane, onda vam savetujemo da skuši dodate nekoliko vrsta bibera, mlevene i tucane paprike, kao i đumbira.

profimedia0012909075.jpg
Profimedia 

Takođe, muskatni oraščić se odlično slaže sa ribom, pogotovo skušom, a mnoge domaćice ne znaju da i matičnjak mogu da koriste kao začina i da samo prstohvat ove aromatične biljke može da poboljša ukus ribe.

Ako se odlučite da skušu dinstate ili kuvate onda obavezno dodajte lovorov list i senf u prahu. A za pečenje koristite bosiljak i ruzmarin. Slobodno eksperimentišite sa začinima, jer će oni skušu učiniti savršeno ukusnom i gosti će biti oduševljeni.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:03
VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša Izvor: Kurir TV