KAKO DA PRIPREMITE SKUŠU ZA SVETU PETKU? Mnogi ne znaju, ali OVI ZAČINI su obavezni i ribi daju pikantniji ukus (RECEPT)
Domaćice u Srbiji ne eksperimentišu puno sa začinima i uglavnom se drže onih osnovnih. Ali začini mogu drastično da poboljšaju ukus jela, pogotovo ako znate da ih iskombinujete. Kako se približava Sveta Petka, koja pada u petak, na trpezi treba da se nađu specijaliteti od ribe. Mnogi je prave tako što ispohuju filete, ili je pripreme u rerni. Ali, ako želite da riba ima odličan ukus, u nastavku teksta pročitajte naše savete. Oni se odnose na skušu, ribu koja se često pravi, ali mogu da se primenjuju i na druge vrste.
Postoji dosta recepata za pripremu skuše, ali najvažnije je da uklopite prave začine, jer oni jelo čine aromatičnijim i ukusnijim.
Koji začini dobro idu uz skušu?
Ako ste ljubitelj pikantne hrane, onda vam savetujemo da skuši dodate nekoliko vrsta bibera, mlevene i tucane paprike, kao i đumbira.
Takođe, muskatni oraščić se odlično slaže sa ribom, pogotovo skušom, a mnoge domaćice ne znaju da i matičnjak mogu da koriste kao začina i da samo prstohvat ove aromatične biljke može da poboljša ukus ribe.
Ako se odlučite da skušu dinstate ili kuvate onda obavezno dodajte lovorov list i senf u prahu. A za pečenje koristite bosiljak i ruzmarin. Slobodno eksperimentišite sa začinima, jer će oni skušu učiniti savršeno ukusnom i gosti će biti oduševljeni.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
"OVO JE SAMO POČETAK OSTAVKI" Vučić: Težak psihološki udarac za zemlju, mi 14 ljudi ne možemo da vratimo, VAŽNO JE DA USLEDI KAZNA