SLANA ROZEN TORTA SA AJVAROM OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Odlična kao predjelo ili zakuska, svi će je obožavati (RECEPT)
Pravi se od gotovih kora za slanu rozen tortu, dva različita fila - jednog sa ajvarom i tvrdim sirom, a drugog sa šunkom - i preliva od majoneza i kisele pavlake. Torta se na kraju pospe rendanim sirom i po želji kiselim krastavčićima.
Ova torta je jedinstvena jer se kombinuju ukusni i aromatični sastojci kao što su ajvar, tvrdi sir i šunka. Fil je kremast i ukusan, dok se kore lako rastavljaju. Torta je takođe vrlo dekorativna, što je čini idealnim predjelom za svaku priliku.
Evo jedinstvenog recepta za slanu rozen tortu sa ajvarom:
Priprema:
U posudi umutite omekšali puter, majonez i kiselu pavlaku. Dodajte krem sir i dobro umutite dok ne dobijte homogenu smesu. Smesu za fil podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte iseckanu šunku i krastavčiće (ako koristite), a u drugi deo dodajte rendani sir i ajvar. Na radnu površinu stavite list kora za slanu rozen tortu i preko njega rasporedite jedan deo fila.
Preklopite drugom korom i preko njega rasporedite drugi deo fila.
Tako nastavite dok ne potrošite sve kore i fil. Posljednju koru ne premazujte filom. Stavite tortu u frižider na najmanje 30 minuta da se sastojci sjedine.
Nakon 30 minuta, izvadite tortu iz frižidera i preostali fil premažite po vrhu torte. Tortu pospite rendanim sirom i po želji kiselim krastavčićima. Poslužite uz omiljena pića i uživajte!
Saveti:
Za još ukusniji fil, dodajte mu malo mlevenog crnog bibera ili drugih začina po ukusu.
Ako želite da torta bude još dekorativnija, možete je posuti sitno narezanom paprikom, krastavcem ili drugim povrćem.
Tortu možete poslužiti odmah ili je pripremiti dan ranije i čuvati u frižideru do posluživanja.
(Kurir.rs/Receptor)
Bonus video:
"SRBIJU I NJEN RAZVOJ NE SMEMO DA ZAUSTAVIMO" Oglasio se Vučić i poslao snažnu poruku: "Daću sve od sebe u naredne dve godine..." (VIDEO)