Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinkene budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

profimedia0331827134.jpg
Profimedia 

1. PRAVILO

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

2. PRAVILO

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

3. PRAVILO

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.

profimedia0264637373.jpg
Profimedia 

4. PRAVILO

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. PRAVILO

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

03:10
"NISAM MISLILA DA SAM DOBRA RIBA, NEGO SKROZ OKRNJENA!" Sanja Vučić nikad iskrenija: Nući je Lav kao ja, ON MI JE PROVEREN RECEPT  Izvor: Kurir televizija