5 PRAVILA ZA PALAČINKE KOJE KORISTE PROFESIONALNI KUVARI: Ovako ih prave u poznatim restoranima i zato su uvek toliko SAVRŠENE !
Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinkene budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
1. PRAVILO
Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).
2. PRAVILO
Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.
3. PRAVILO
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.
4. PRAVILO
Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.
5. PRAVILO
U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video:
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU