POPARA IZ RERNE, UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Evo kako da spremite naše staro tradicionalno jelo koje je mnoge Srbe othranilo (RECEPT)
Popara je tradicionalno srpsko jelokoje se priprema od starog hleba, vode ili mleka, i soli. Može se poslužiti kao prilog uz meso ili kao samostalno jelo.
Priprema:
Hleb iseckati na kockice i poređati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu (ili pleh).
U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, preliti kockice hleba i ostaviti da odstoji 10 minuta. Rasporediti sir, naneti margarin.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Nakon toga izvaditi posudu iz rerne, rasporediti rendani kačkavalj i vratiti posudu u rernu na kratko (peći 5 minuta na 180 stepeni, koliko samo da se kačkavalj otopi).
Gotovu poparu isvaditi iz rerne, osraviti da se prohladi, pa poslužiti.
Dodatni saveti:
Za bogatiji ukus, možete dodati i sitno seckan crni ili beli luk.
Ako želite da popara bude hrskava, pecite je na višoj temperaturi, oko 220 stepeni Celzijusa.
Poparu možete poslužiti toplu ili hladnu.
Varijacije:
Poparu možete napraviti i sa drugim vrstama sira, kao što su feta, kačkavalj ili gauda.
Možete dodati i druge sastojke, kao što su šunka, kukuruz...
(Kurir.rs)
Bonus video:
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU