PRŽITE LUK I SMRDI VAM CELA KUĆA? Uz ovaj savet to vam se više nikada nećete desiti, a treba vam samo jedan sastojak za to!
Domaćima je problem da prže luk, jer cela kuća poprimi neprijatan miris. Rešenje več imate kod kuće.
Da bi se izgubio neprijatan miris luka tokom prženja, dodajte sodu bikarbonu. Kad iseckani crni luk spustite u tiganj sa zagrejanim uljem, obavezno dodajte kafenu kašičicu sode bikarbone.
Ukoliko je količina luka veća od pola kilograma, dodajte punu supenu kašiku i ostavite luk da se dinsta. Luk će takođe da se zgusne, pa neće biti težak za varenje.
(Kurir.rs/Trpeza)
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)