Deca ga vole zbog slatkog ukusa, a odrasli zbog zdravlja. Popijte šerbet i ugrejte se u ovim hladnim danima. Ako ste prehlađeni ili vas muči kašalj, šerbet će vam rešiti problem.

Sastojci:

  • 1 kašika šećera
  • 200 ml mleka

shutterstock-2091610126.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Šećer stavite u džezvu i zagrejte na ringli. Pošto će se brzo otopiti, bolje da se ne udaljavate od šporeta, jer lako zagori. Čim postane tečan i zlatne boje, tj. čim se karmelizuje, odmah sipajte mleko u džezvu, a zatim pustite da provri.

(Kurir.rs/Trpeza)

Bonus video:

01:12
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija