Recept za posnu čorbu sa pasuljem i zeljem je sjajna stvar kada vam treba nešto toplo, a hranljivo. Lako se sprema, a ukus je odličan. Kako je Božićni post u toku, idealan je i kao obrok za one koji poste.

Sastojci:

250 g pasulja,

1 kg zelja,

2 l vode,

2 šoljice ulja,

1/2 kašike brašna,

aleva paprika.

shutterstock-281102513.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Očistite, operite i nalijte hladnom vodom pasulj.

Kuvajte na šporetu dok voda ne požuti, otprilike 20 minuta.

Odlijte vodu iz pasulja i nalijte ga novom toplom vodom.

Možete naliti i 2 kašike ulja, pasulj će biti ukusniji.

Zelje očistite, sitno iseckajte na rezanca i operite u nekoliko voda.

Kad je pasulj omekšao, stavite zelje i kuvajte zajedno sa pasuljem još oko 20 minuta.

Dok se jelo kuva temperatura treba da bude umerena.

Zagrejte ulje, dodajte brašno, propržite, dodajte alevu papriku i gotovu zapršku sipajte u pasulj sa zeljem.

Posolite, promešajte, pustite da se malo prokrčka, pa skinite čorbu sa šporeta.

Servirajte dok je topla, ali ukusna je i kad je hladna.

(Kurir.rs/Posna jela)

Bonus video:

01:34
UČESTALI PROBLEMI SA ZDRAVLJEM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA? Travar odao ZLATA VREDAN recept: Pij te na gutljaje, previše je jako! Izvor: Kurir televizija