POSNA ČORBA SA PASULJEM I ZELJEM: Lako se sprema, a olizaćete tanjir koliko je uskusno i tražićete i repete (RECEPT)
Recept za posnu čorbu sa pasuljem i zeljem je sjajna stvar kada vam treba nešto toplo, a hranljivo. Lako se sprema, a ukus je odličan. Kako je Božićni post u toku, idealan je i kao obrok za one koji poste.
Priprema:
Očistite, operite i nalijte hladnom vodom pasulj.
Kuvajte na šporetu dok voda ne požuti, otprilike 20 minuta.
Odlijte vodu iz pasulja i nalijte ga novom toplom vodom.
Možete naliti i 2 kašike ulja, pasulj će biti ukusniji.
Zelje očistite, sitno iseckajte na rezanca i operite u nekoliko voda.
Kad je pasulj omekšao, stavite zelje i kuvajte zajedno sa pasuljem još oko 20 minuta.
Dok se jelo kuva temperatura treba da bude umerena.
Zagrejte ulje, dodajte brašno, propržite, dodajte alevu papriku i gotovu zapršku sipajte u pasulj sa zeljem.
Posolite, promešajte, pustite da se malo prokrčka, pa skinite čorbu sa šporeta.
Servirajte dok je topla, ali ukusna je i kad je hladna.
(Kurir.rs/Posna jela)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega