Doručak je kralj svih obroka. Prvi je, važan je i zato je mnogima važno da baš on bude jak i zasitan. A mnogi gurmani uživaju u njemu tako što ga obogate na najmaštovitiji način. Mnogi su ga usavršili, te su i nastali recepti za najkremastija jaja, kao što su Benedikt jaja.

Mnogi smatraju da je pripremanje doručka umetnost, a tome ide u prilog i recept za Benedikt jaja. Super recept Stefana Kostića, koji na svom TikTok profilu lagano kuvanje deli rajske zalogaje će vas oduševiti.

Evo kako on priprema Benedikt jaja:

- Prvo spremimo Holandeze sos- 2 žumanca, malo limunovog soka, malo bibera, prstohvat soli, muskatni oraščić, malo senfa i stavljamo ga u šerpu sa vodom koja lagano ključa i obrađujemo na pari. Ovde imamo rastopljeni puter koji lagano dodajemo, nikako sve odjednom. Jaja se poširaju u slanoj vodi- stavljamo so i sirće. Grilujemo šunku, dok jaja kuvamo tri minuta.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:10
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija