Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako je pripremljen na starinski način. Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.

Bez podvarka ne može da prođe ni jedna trpeza, a uz ovaj recept ispašće savršeno ukusan.

profimedia0356348105.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance
  • 1 kg svinjetine
  • 1 šolja ulja
  • so, biber
  • začin C
  • lorber
podvarak.jpg
Instagram Printscreen 

Priprema:

  1. Najpre probajte kupus; ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu.
  2. Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili. Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo. Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode.
  3. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:10
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija