Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.

profimedia0305443204.jpg
Foto: Profimedia

To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put. Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije.

Međutim postoji rešenje, a ono nije da bacite sav kiseli kupus. Priroda se pobrinula i za to, postoji povrće koje apsorbuje puno soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz.

Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Tako će upiti višak soli.

0802--shutterstock-1630545133.jpg
Foto: Shutterstock

Ali ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu.

(Kurir.rs/Krstarica)

Bonus video:

02:03
INOVATIVNI ŠUMADINAC: Živorad proizvodi neobične rakije od kupusa i piva (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija