PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA: Savršeno ukusno posno jelo za MANJE od 700 dinara! Zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT)
Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 1 kg ribanca
- 200 g šampinjona
- 120 ml vode
- 50 ml belog vina
Recept za podvarak sa šampinjonima:
Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša.
U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore