Ovo je jedan od predloga za posnu trpezu, pogotovu kada se ukućanima jede nešto slatko ili očekujete goste.

Sastojci:

500 g mlevenog maka,

500 g kora za pitu,

300g višanja

300 g šećera,

vanilin šećer (nije obavezno),

voda,

malo brašna.

screenshot-pita-sa-visnjama-2.jpg
Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

U šerpu sipati mak, šećer, vanilin šećer i doliti vode koliko da se dobije masa kao za palačinke.

Staviti na šporet da proključa. Nije potrebno dugo kuvati, samo treba da proključa.

Dno tepsije posuti sa malo brašna (ili staviti Pek papir) i redjati kore, svaku koru namazati dobro sa vrućim filoma, a višnje stavljati otprilike na svaku drugu ili treću koru.

Poslednju koru nakapati sa malo vode.

Peći u rerni na 180°C dok ne porumeni.

Iseći na kocke i služiti.

(Kurir.rs/PosnaJela/t.J.)

Bonus video:

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija