Evo još jedne ideje šta spremiti u toku posta. Posna pita lučara je odličan doručak za celu porodicu, a može biti i odlično predjelo, kao i užina. Lako se sprema, a većinu sastojaka već imate u kući.

Sastojci:

750 g kora za gibanicu,

5 strukova praziluka srednje veličine,

1 šolja pirinča,

1 šolja ulja,

1 šolja kisele vode,

vegeta,

biber,

susam,

so.

Priprema:

Očistite praziluk i sitno iseckajte beli deo strukova.

Propržite na ulju, malo posolite i pospite vegetom.

Pirinač skuvajte, prelijte hladnom vodom, ocedite pa dodajte praziluk.

Malo pobiberite i promešajte.

Svaku koru poprskajte kiselom vodom i premažite nadevom po celoj površini.

Ređajte kore u tepsiju premazanu uljem tako da budu više zgužvane nego prave.

Poslednju koru nemojte mazati nadevom, samo je poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.

Stavite pitu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.

(Kurir.rs/PosnaJela/t.j.)

Bonus video:

01:12
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija