POSNE VANILICE SA MLEVENIM BADEMIMA KAD VAS MINE ŽELJA ZA SLATKIM: Evo kako se prave najlepši kolačići za svaku priliku (RECEPT)
Posne vanilice su nepogrešiv izbor kada želite da se zasladite.
Pripremili smo za danas neodoljive vanilice sa mlevenim bademima.
Sastojci:
- 25 g mlevenih badema
- 130 g brašna
- 20 g kukuruznog brašna
- 100 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 150 g brašna
Još:
- 100 g džema od kajsija
- šećer u prahu za posipanje
Recept za posne vanilice sa mlevenim bademima:
U činiju ubacite prosejano brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, mlevene bademe, šećer u prahu. Ubacite omekšali margarin, pa sjedinite sastojke. Zamesite testo i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Pospite radnu površinu brašnom, premesite, pa razvucite testo oklagijom, a potom stavite u frižider na 5-10 minuta. Ako je potrebno, razvucite ponovo oklagijom testo za vanilice, pa modlicama sa talasastim ivicama utisnite oblik. Na 1/2 utisnutih vanilica napravite krugove (možete koristiti predmete ih kuhinje kako bi ispali što približniji obliku kruga). Poređajte oblikoavano testo za vanilice na pek papir na plehu, pa skupite ostatak testa, premesite, razvucite oklagijom i ponovite postupak. Pecite na 180°C oko 7-8 minuta dok blago ne porumene. Malo zagrejte džem od kajsija pa ga uz pomoć kašike nanesite na polovinu testa za vanilice na koju niste utnisnuli krugove. Pokrijte ih preostalom polovinom na koju ste utisnuli krugove (koju ste prethodno posuli šećerom u prahu). Isprobajte i posne vanilice sa džemom od šljiva.
(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)