Oko pripreme tufahija nema puno posla i veoma je lako zgotoviti ih, a ukus je predivan.

Mogu da budu sjajna poslastica za novogodišnje i božićne praznike. Ljudi na našim prostorima ih obožavaju i mnogima su omilčjeni dezert. Najviše se spremaju u Bosni, ali ni druge eks-Yu zemlje ne zaostaju

tufahije3.jpg
Printscreen/Youtube/kuhajpeci 

Sastojci:

7 jabuka

1/2 kg šećera

1 l vode

350 g mlevenih oraha

šlag

šećer u prahu

tufahije.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Oguliti jabuke i izdubiti ih. Staviti ih u veliki lonac, dodati vodu i šećer i kuvati dok malo ne omekšaju.

2. Orahe pomešati sa šlagom i šećerom u prahu. Kuvane jabuke ohladiti i puniti ovom smesom.

3. Ukrasiti šlagom i služiti ohlađeno.

(Kurir.rs/Receptor/T.J.)

Bonus video:

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija