Rolnice od lisnatog testa sa 4 vrste sira odvojiće vas na prvi zalogaj. Savršeno idu uz pikantni sos.

Bilo da ih spremate za prazničnu trpezu ili kao predjelo na nedeljnom ručku, rolnice su uvek odličan izbor. Rolnice od lisnatog testa sa paprikamaodličan su izbor za sve ljubitelje ovog povrća. Ovog vikenda smo pripremili rolnice od lisnatog testa i to sa 4 vrste sira. Služe se uz pikantni sos.

Sastojci:

600 g lisnatog testa 200 g krem sira 15 g belog luka 80 g feta sira 100 g tvrdog sira 15 g peršuna 1 jaje 100 g parmezana

Za sos:

1 jaje 10 ml sirćeta 10 ml čili sosa 10 ml kečapa 1/2 kašičice bibera 150 ml ulja

pita1.jpg
Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja 

Priprema:

Lisnato testo razvucite oklagijom na pek papiru. Pomešajte krem sir i mleveni beli luk, pa premažite smesom testo. Izdrobite fetu, pa nju pospite preko smese sa belim lukom. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega pospite preko. Iseckajte peršun, pospite ga preko feta sira, pa urolajte punjeno testo. Isecite krajeve, a onda isecite ostatak na rolnice.

Poređajte ih po plehu obloženom pek papirom. Premažite rolnice umućenim jajetom, pospite ih parmezanom u debljem sloju, pa pecite na 180°C oko 25 minuta. U međuvremenu u manjoj činiji pomešajte jaje, sirće, čili sos, kečap, so, biber i ulje. Umutite štapnim mikserom i služite uz rolnice.

(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija