Pol Foster, britanski šef i dobitnik poznate Mišelinove zvezdice, najvećeg i najvrednijeg priznanja u kulinarskom svetu, otkrio je na društvenoj mreži TikTok svoju tajnu savršeno pripremljenog poširanog jajeta.

On je sa svojim pratiocima podelio detaljne korake kako da dobijete perfektno poširano jaje.

posirana-jaja-4.jpg
Printscreen/TikTok 

Mnogi kada poširaju jaje koriste sirće, a Foster kaže da to nikako ne treba da radite. Sve što vam je potrebno jeste šerpa za kuvanje, sveže jaje, prstohvat soli, cediljka i malo umeća.

Prvo što treba da uradite jeste da izlupate jaje u cediljku, zatim u ključalu vodu dodajte so i nežno spustite jaje. Foster je preporučio da ga kuvate oko dva minuta, a u zavisnosti od toga da li volite više ili manje rovito, možete to vreme da povećate ili smanjite. Svakako s vremena na vreme bacite pogled da vidite kako izgleda.

Kad istekne predviđeno vreme kuvanja, izvadite jaje iz vode i nikako nemojte odmah da ga stavljate na tanjir, preporučuje Foster. Umesto toga, odložite ga na ubrus kako bi upio svu vodu. Na kraju dodajte malo bibera, a uz jaje možete da dodate i ostale namirnice po želji.

Na ovaj način dobićete savršeno poširano jaje, neverovatno mekano, a bez sumnje i preukusno. Zadivite partnera i klince svojim kulinarskim umećem!

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija