SITNI BOŽIĆNI KOLAČI KOJI SE LAKO PRAVE: Mekani i slasni, a sastojke skoro svaka domaćica ima u frižideru (RECEPT)
Ako se još niste odlučili koji kolač ili tortu da poslužite posle božićnog ručka, naš predlog je da probate ove predivne sitne kolačiće. Mekani biskvit i lagani fil ga čine očaravajućim, a priprema je nikad jednostavnija. A ni sastojci nisu skupi i većina domaćica ih već ima u frižideru.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 ml mleka
- 120 ml ulja
- rendana kora 1 pomorandže
- 100 ml soka od pomorandže
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 240 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
Za dekoraciju:
- šećer u prahu (po želji)
Priprema:
Jaja dobro umutite sa šećerom i vanilom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite, a onda i ulje. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i rendanu koru pomorandže, promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite, a onda sipajte i sirće. Promešajte. Pleh malo nauljite, pa obložite pek papirom. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Manjim okruglim kalupom vadite oblike, a preostalo testo lepo izmrvite. Sok od pomorandže malo zagrejte i premažite svaki kolačić. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa sipajte preko svakog kolačića, a onda pospite izmrvljenim testom.
(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega