prijatno!
OBOŽAVAĆETE NAJBRŽI RECEPT ZA SLASNE MINI KROFNE: Testo se ne mesi, tajna je u dva sastojka, a jedan od njih je omiljeno piće Srba
Mirisne, sočne, male krofnice svi obožavamo - fin i slastan zalogaj koji može da se jede i u slatkoj i u slanoj varijanti, a posebno su popularne u ovim zimskim, hladnim danima kada smo često kod kuće.
Ovo je najbrži i najjednostavniji recept za mini krofnice, prave se super brzo i jednostavno i što je najvažnije - testo se ne mesi! Tajna je u dodatku jogurta i tek mrvice rakije!
Shutterstock
Potrebni sastojci:
- 200 grama brašna
- jedno veće jaje
- 180 ml do 200 ml jogurta
- kesica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- kašičica rakije
- 2 kašičice praška za pecivo
- ulje
Shutterstock
Priprema:
- Jaja, vanilin šećer i so umutite žicom u jednoj posudi, u drugoj jogurt i rakiju.
- Smesi sa jogurtom dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro promešajte, pa dodajte smesi sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete kompaktno testo.
- Dublju šerpu napunite uljem, ali imajte na umu da krofnice treba da pliavaju u ulju, a ne da dodiruju dno posude. Ulje zagrevajte na srednjoj temperaturi, jer ako se krofnice prže na visokoj temperaturi neće biti prhke.
- Uz pomoć dve kašike oblikujte loptice i spuštajte ih u zagrejano ulje. Vodite računa da šerpa ne bude pretrpana, a potrebno im je svega par minuta dok ne budu gotove i ne poprime zlatno-braon boju.
- Služite ih posute prah-šećerom, karamel prelivom, uz marmeladu ili čokoladni krem.
(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega