Ručak koji će vas dugo držati sitim, slasan i preukusan, a zdrav je i oduševiće vašu porodicu. Probajte zapečeni spanać sa mlevenim mesom!

Potrebno je:

  • 600 g spanaća
  • 2 jaja
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 dcl mleka
  • 1 kiselo mleko
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica majline dušice
  • 1 kašika soka od paradajza
  • 1 kašičica bibera
shutterstock-2258245637.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Sipajte kašiku maslinovog ulja u zagrejan tiganj, pa propržite crni luk. Dodajte mleveno meso, čen belog luka, morsku so i suvi biljni začin pa sve zajedno propržite. Zatim dodajte kašičicu bibera, majčine dušice, kašiku soka od paradajza pa pustite malo da se krčka. Spanać očistite i operite pa stavite u posoljenu, proključalu vodu, dok ne omekša. Onda ga odmah ocedite, iseckajte i pomešajte sa mesom. U pleh sipajte kašiku masinovog ulja pa prespite smesu. Mešavinom od jaja, mleka i kiselog mleka prelijte smesu i pecite oko 20 minuta.

(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija