Koliko god da imate iskustva u kuhinji, uvek dobro dođu novi saveti i ideje. Ponekad je dovoljno da promenite neku sitnicu pa da lakše ocedite testeninu ili napravite tost i topli sendvič, a ne isprljate toster.

stockphotohandsiftflourbakeryprepareformakechocolatebrowniecaketopview427624822.jpg
Shutterstock 

Zato će vam se sigurno dopasti ovaj predlog za sečenje peki papira za četvrtaste plehove. Domaćice dobro znaju kako "voštani" papir ume da se "otima" svim pokušajima da ga prilagodite obliku.

Prvi savet je da odvojite dovoljno vremena za to i spremite pleh pre nego što smesa bude gotova. U suprotnom, u brzini će vam oblikovanje papira ići još teže. Drugo, papir će lakše kad očuvati oblik kad smesu već ulijete, ali do tog trenutka možete da prikačite ivice uz stranice pleha pomoću običnih štipaljki za veš.

Treće, isecite papir na "strateškim" mestima kao u sledećem video klipu i dobićete pravi mali "uložak" kojim možete da izvučete kolač kad bude pečen. Neće moći ni da "mrdne", a kamoli da pukne.

(Kurir.rs/Lepa&Srećna/T.J.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija