Papazjanija je starinsko jelo od mesa i povrća koje se praktično samo sprema.

Papazjanija je jelo od mesa i povrća koje se nekada često pravilo u Jugoslaviji. Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku. Samo iseckajte sastojke, poređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede 2 dana, pa sem što je ukusan i praktičan je.

papazjanija2.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci:

500 g kupusa

500 g paradajza

250 g goveđeg mesa

250 g svinjskog mesa

250 g crnog luka

200 g kelja

100 g celera

5 krompira

2 paprike

100 ml ulja

1 veza zeleni

1 glavica belog luka

Priprema

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke. U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša.

(Kurir.rs/Espreso

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija