Uštipci spadaju u omiljena rešenja za brz doručak posle kog u kući nema praznog stomaka, a uz ovaj recept trebaće vam još manje vremena.

Za pripremu ovih uštipaka ne treba vam kvasac, što znači da nema ni čekanja da testo da naraste. Da bi pecivo bilo još mekanije i sočnije, obavezno dodajte rendani kačkavalj, koji je pravi tajni sastojak i čini ih preukusnim.

shutterstock-608173526.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1 celo jaje
  • 130 ml mleka
  • 130 g kačkavalja
  • malo soli
  • ulje po potrebi
shutterstock-1011878251.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. U jednu činiju ubacite suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so, pa to promeštajte.
  2. Napravite rupu u sredini, pa u to razbijte jaje i sipajte malo mleka. Mešajte, pa dodajte i preostalo mleko i napravite gušće testo.
  3. Izrendajte kačkavalj, pa to dodajte u testo i lepo sjedinite.
  4. Nauljenim dlanovima uzimajte malo po malo testa, oblikujte, pa spuštajte kašikom u dobro zagrejano i dublje ulje.
  5. Pržite s obe strane, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
  6. Služite toplo, uz sir, suhomesnato i ajvar.

(Kurir.rs/Glossy/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija