NAJFINIJE KIFLE, KAO IZ PEKARE: Lepše nego iz radnje, a vazdušaste i mekane kao duša, mogu da se jedu umesto hleba (RECEPT)
Savršene pekarske kifle za sladak doručak sa džemom ili za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba.
Sastojci:
1 kg brašna T-400
600 ml mleka
1 kocka kvasca (40 g)
2 kašike šećera
2 kašičice soli
Priprema:
Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so. Ostaviti desetak minuta da nadođe. Sipati pola kilograma brašna, mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči.
Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta. Pečene opet premazati uljem.
(Kurir.rs/NajŽena/T.J.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore