BATACI U SOSU OD PIVA I MEDA: Aromatična glazura daje piletini PIKANTAN ŠMEK, recept savršen za ručak ili večeru (VIDEO)
Postoji milion recepata za batake, ali ako želite da budu izuzetno sočni napravite ih u sosu od piva i premažite medom.
Piletina je meso koje je najzastupljenije i koje nije preterano skupo. Može da se sprema na milion načina, sve zavisi od toga koji deo ste izabrali. Mi vam predlažemo da za današnji ručak napravite batake u sosu od piva, a kao prilog možete da poslužite krompir iz rerne sa krompirom. Ono što ove batake čini sočnim je aromatična glazura od meda i piva.
Sastojci:
- 6 bataka
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1,5 čaša piva
- 2 kašičice meda
- ruzmarin, lovorov list
Recept za batake u sosu od piva:
Pripremite meso
Batake posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, a onda prelijte maslinovim uljem. Lepo utrljajte začine i ulje u meso. Marinirajte batake 15 minuta, pa ih ispržite u tiganju. Izvadite meso iz tiganja.
Napravite sos
U istom tiganju propžite seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Zatim dodaje lovorov list i ruzmarin, pa promešajte. Posle minut sipajte pola čaše piva, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i kuvajte dok pivo ne ispari.
Vratite meso u tiganj
Zatim vratite batake u tiganj, sipajte još jednu čau piva i poklopite. Krčkajte nekih 25 minuta, pa izvadite lovorov list i ruzmarin. Sipajte med preko bataka i premažite ih. Kada tečnost ispari, bataci su spremni za jelo.
(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega