Mekana domaća proja je savršen dodatak svakom jelu, a po ovom receptu ćete je obožavati. Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Mekana proja je idealan dodatak svakom jelu i trpezi, a sada sirom postaje posebno ukusna! Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna.

Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama. Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa heljdinim ili speltinim brašnom. Što se tiče mleka, možete ga menjati jogurtom ilil vodom, ili čak kombinovati sve troje. Takođe, ako ne želite da stavljate ulje, možete istopiti mast i upotrebiti jednu šolju iste.

profimedia0283071547.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
  • 3 šolje mleka (ili jogurt, ili voda)
  • 3 šolje brašna (belog ili integralnog)
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo

Priprema:

  1. Umutite sve sastojke.
  2. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
  3. Pospite po želji susam po vrhu.

(Kurir.rs/Glossy/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija