prijatno!
DA LI STE NEKADA PROBALI ĆORAVI GULAŠ? Posle ovog jela MORAĆETE DA OMAŽETE TANJIR koliko je ukusno, a evo kako se sprema (RECEPT)
Ako ne jedete meso ili ga trenutno nemate u frižideru, ne morate se odreći gulaša. Imamo recept za ćoravi gulaš.
Gospođa Mira iz Velike Gorice otkrila je za Pun kufer recept za ćoravi gulaš – odnosno za gulaš od krompira koji je savršeno rešenje kada biste pojeli nešto fino na kašiku, a kod kuće nemate mesa.
Shutterstock
Sastojci
- 750 g krompira
- 1-2 paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 čen češnjaka
- 3–4 kašike ulja
- malo sirćeta
- so i biber po želji
- 1–2 kaišike slatke mlevene paprike
- ½ vezice naseckanog peršuna
- 1 lovorov list
- 1 dl kisele pavlake
- 1 l goveđeg bujona
- malo mlevenog kumina i usitnjenog majorana
Shutterstock
Priprema
- U većem loncu zagrejte ulje, pa na njemu prepržite beli i crni luk narezane na komadiće.
- Dodajte im mlevenu papriku, pa sve zajedno zalijte sirćetoom i goveđim bujonom koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu supu.
- Ako ne jedete ništa životinjskog porekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni bujon koji će jelu dati nežniji ukus.
- Kada bujon proključa, u njega dodajte očišćeni krompir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, biberom, kuminom, majoranom, peršunom i lovorovim listom.
- Gulaš kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.
- Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte glatko izmešanu kiselu pavlaku.
- Gulaš od krompira poslužite s dodatnim kiselom pavlakom i naseckanim peršunom.
- Prijatno.
(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega