Ako nemate vremena za slaganje bureka u tepsiju i dugotrajno pečenje u rerni, obavezno probajte ovaj brzi turski recept

Burek je jedno od omiljenih jela turske i balkanske kuhinje, a posebno je popularan burek sa sirom.

marko-burekb-2.jpg
KCN Printscreen 

Dok kod nas to uglavnom nije slučaj, u turskim receptima ovu varijantu obično prati i sitno seckani peršun, koji pecivu daje božanstven ukus, a proteklih godina su sve popularnije varijante iz tiganja.

Takvi bureci prave se brzo i jednostavno, a rezultat je fenomenalan!

Turski burek iz tiganja

Sastojci:

300-350 g kora za pitu

1 jaje

1/3 šolje mleka

1/3 šolje ulja

prstohvat soli

200 g sira (možete da pomešate feta sir i sitni slani sir ili mocarelu)

1 kašičica sitno seckanog peršuna

ulje ili puter za prženje

Priprema:

Razbijte jaje, pa ga u činiji pomešajte s mlekom, uljem i prstohvatom soli. Sve dobro promešajte.

U drugoj posudi pomešajte sir i peršun i lepo sjedinite.

Na dno podmazanog (širokog) tiganja stavite gotovu koru za pitu, tako da pokrijete sve stranice i da viri malo preko ivica. Preko stavite jednu zgužvanu koru, tako da napravite "džepove" u koje će se uvući fil.

Sipajte fil od jaja, mleka i ulja, pa preko stavite još jednu zgužvanu koru.

Zatim nanesite fil od sira i peršuna.

Preklopite delovima kore koji su visili sa ivica tiganja, tako da prekrijete fil u potpunosti. Lagano navlažite kako bi se lakše zalepile kore.

Ako je ostalo još fila, sipajte preko.

Pržite na srednjoj vatri dok lepo ne porumeni, pa okrenite i pržite još nekoliko minuta.

(Kurir.rs/Glossy/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija