Ponekad je dobro vratiti se korenima i nečemu jednostavnom. Starinski koh se lako sprema, brzo stiže, a treba samo da pripazite da ne pojedete pola tepsije ako vam se jako dopadne.

stockphototraditionalserbiancakecalledkohstuffedwithmilk258260909.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

5 jaja

5 kašika šećera

10 kašika griza

Preliv:

1 l mleka

6 kašika šećera

3 kesice vanilin šećera

stockphotobasbousaornamooraaorevanesemolinacakewithpistachiosonornamentplateandwhitewooden254509540.jpg
Shutterstock 

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Prvo umutiti čvrst sneg od belanaca postepeno dodajući šećer i žumanca, a na kraju varjačom lagano umešati griz.

2. Dobijenu masu sipati u podmazan dublji pleh i peći na temperaturi od 180 stepeni petnaestak minuta, dok ne porumeni.

3. U litar mleka staviti šest kašika šećera (može i manje, ukoliko želite da kolač bude manje sladak), pa dodati i vanilin šećer.

4. Mleko zagrevati dok se šećer ne rastopi, a onda njime preliti ispečen koh.

(Kurir.rs/Stil/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija